Blog Besparen Op Je Vaste Lasten Blog Besparen Op Je Vaste Lasten

Bespaartips: 5 Slimme tips die je waarschijnlijk nog niet kent

Besparen! Wie is er niet mee bezig.. Het is ondertussen een vast gespreksonderwerp geworden over waar je allemaal wel niet op kunt besparen. Iedereen weet dat dubbelglas beter isoleert dan enkelglas en dat zonnepanelen een goede investering zijn, maar overal zit een prijskaartje aan. Met deze 5 super bespaartips kun jij geld besparen zonder dat het je veel geld kost. Sommige zijn zelfs gratis.. maar vragen alleen een beetje extra aandacht en motivatie.

Bespaartip 1: maak een weekmenu


Door het vooraf plannen van je maaltijden maak je het jezelf makkelijk. Je hoeft maar één keer na te denken over wat je gaat eten. Zo voorkom je dat je dagelijks in de supermarkt bent te vinden. Want bij ieder bezoekje kom je toch weer in de verleiding om dingen mee te nemen die je niet echt nodig hebt en waar je stiekem erg veel zin in hebt.

Start bijvoorbeeld op zondag met het maken van je menu. Bedenk wat je de hele week wilt gaan eten. Vergeet hierbij ook je lunch en ontbijt niet. Vind je dit nu lastig, probeer het dan op te delen in thema’s. Bijvoorbeeld veggiedag, pastadag, stampotdag en een vlees- of visgerecht. Er zijn momenteel zoveel platformen waar je leuke en simpele recepten op kunt vinden zoals Allerhande en chickslovefood. Het kan ook helpen om soms voor twee dagen te koken en een maaltijd in te vriezen. Zo heb je op dagen wanneer je minder tijd hebt om te koken toch altijd een verse maaltijd bij de hand. Vaak zijn grootverpakkingen ook in de aanbieding, win-win!

Het is ook slim om de folders door te gaan van de supermarkten voordat je een boodschappenlijstje maakt. Is je favoriete groente of vis ergens in de aanbieding, pas dan je menu daarop aan. Vind je alles lekker? Laat je leiden door de aanbiedingen en eet met het seizoen mee. Zo ga je extra veel geld besparen op de boodschappen. Denk bij het maken van een lijstje ook aan de lekkere dingen. Je mag natuurlijk best een zakje chips en een pak koeken voor op de bank meenemen.

Bespaartip 2: ga de online tweedehands markt op


Ontdek de wereld van de tweedehands spullen. Tegenwoordig kun je de mooiste d
ingen vinden op platformen als Vinted en Marktplaats. Dit is echt een win-win bespaartip. Je kunt namelijk niet alleen zelf mooie dingen scoren, maar ook je eigen spullen verkopen. Als je weer toe bent aan nieuwe jeans, kijk dan bijvoorbeeld eens op Vinted. Hier bieden andere gebruikers hun kleding aan die zij niet meer dragen. Het aanbod is reuze, van oud tot nieuw. Zoek op jouw favoriete merk en koop het rechtstreeks van iemand anders.

Jij bespaart hier geld mee en je bent ook nog eens super duurzaam bezig door het kledingstuk nog een nieuw leven te geven. Dit kun je zelf ook makkelijk doen.
Draag je of gebruik je bepaalde spullen niet meer? Bedenk voor je het in de (kleding)container gooit of je het niet kunt verkopen. In een paar stappen tover jij je oude spullen om tot geld. Maak er foto’s van, zet ze online en verkoop.

Bespaartip 3: scoor voor jezelf de beste deal


Hoe boek jij het liefst een weekendje weg of stedentrip? Zoek jij het zelf het liefste uit, of gebruik je voor het gemak een platform als Booking.com of Trivago? Als je zelf op zoek gaat naar de beste deal kun makkelijk geld besparen. Het werkt zo.. Kom
je op een boekingswebsite een hotel tegen waar je graag zou willen verblijven. Kijk dan altijd of je niet direct bij het hotel zelf kunt boeken, cut out the middle man. Je bezoekt dan de website van het betreffende hotel en gebruikt hiervoor hun eigen reserveringssysteem. Dit kan of online zijn, per mail of lekker old school via de telefoon.

Vaak is dit goedkoper dan via de bekende boekingsplatformen. Het is wel makkelijker om het via Trivago of Booking.com te doen, maar door zelf wat meer research te doen
, kun je makkelijk geld besparen op je weekendje weg. Zo werkt het eigenlijk met alle producten die je kunt kopen. Zie je iets in de winkel? Laat je niet meteen overtuigen van de prijs die je daar op dat moment ziet. Tik het even in op Google en vaak zie je direct of je een goede prijs te pakken hebt. 

Bespaartip 4: je huis bijna gratis verduurzamen

 
Als we het over verduurzamen van je huis hebben, zal het eerste wat er in je opkomt zijn: duur! Denk aan zonnepanelen, warmtepompen en isoleren. En het klopt, met zonnepanelen en het isoleren van je spouwmuren kun je het meeste besparen op je energiekosten. Maar tegelijkertijd is het een behoorlijke uitgave. Over de soorten verduurzamingen, subsidies en besparingen hebben we een blog geschreven. Wil jij hier meer over weten? Ga naar de blog over het verduurzamen van je woning. 

In deze blog delen wij graag een paar bespaartips om bijna gratis te verduurzamen. Zonder grote uitgave kan jij ook echt besparen op je energierekening. Alle beetjes helpen!

1. Begin bij je kozijnen en deuren. Voel je hier koude lucht stromen? Koop bij de doe-het-zelfzaak tochtstrips. Deze plaats je tussen de deur en het kozijn in, hierdoor dicht je de kieren. Blijft het voor jouw gevoel toch tochten? Hang dan een gordijn op voor je kozijnen en sluit ze op koude dagen. Hier maak je een extra barrière waardoor de warme lucht in je huis blijft.

2. Al eens gehoord van kozijnfolie? Heb je enkelglas, maar niet de middelen om het te vervangen? Dan is kozijnfolie al een mooie stap in de goede richting. Deze folie plaats je makkelijk zelf op het kozijn. Kozijnfolie creëert extra ruimte tussen het glas en de ruimte waar stilstaande lucht is. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en bespaar je dus op je energiekosten. Kozijnfolie kost ongeveer 2,50 per m2.

3. Radiatorfolie. Je radiator zorgt voor de verwarming van je kamer. Maar wist je dat een groot gedeelte van deze warmte verdwijnt door de buitenmuur? Dit is natuurlijk zonde van de warmte, maar jij kunt er zelf iets aan doen om dit te beperken. Koop bij de doe-het-zelfzaak radiatorfolie en plak deze achter alle radiators in je huis. Door de folie achter de verwarming te plakken zorg je ervoor dat de warme lucht die anders naar buiten zou ontsnappen terug je huis in gekaatst wordt. Zo heb je minder warmteverlies naar buiten en bespaar je eenvoudig geld op je energierekening.

4. De makkelijkste bespaartip: Verwarm jezelf in plaats van je meubels. Het is heerlijk om in je t-shirt op de bank te zitten in de winter, maar als je een trui aantrekt of lekker knus een dekentje erbij pakt kun je de verwarming wat lager zetten. Dit resulteert direct in een besparing van energie. Hoe minder jij besluit te verwarmen hoe lager de kosten worden voor energie. 

Bespaartip 5: doe zoveel mogelijk zelf


‘Maak het jezelf gemakkelijk’ is een mooie uitspraak. Er zijn tegenwoordig zoveel dingen die er tegen betaling voor zorgen dat het ons gemakklijk wordt gemaakt. Je auto kun je in de carwash laten wassen en uitzuigen. De ramen worden gewassen door de glazenwasser en je hond kun je laten uitlaten door een uitlaatservice. Deze kosten voor gemak kunnen best hoog oplopen. Het zijn misschien niet de leukste klusjes, toch kun je dit geld makkelijk besparen door wat van je eigen tijd te geven. Was zelf je auto en daarna de ramen. Met het geld wat je hiermee bespaart op jaarlijkse basis kun je echt leuke dingen doen.
 

Met deze 5 bespaartips ga jij dus geld besparen én verdienen! En dat zo goed als kosteloos. Wil jij nou nog meer weten over sparen en besparen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief. Met als laatste motto “wat je niet uitgeeft, heb je weer verdiend” sluit ik deze blog graag af. Succes! 

Terug naar blog overzicht