Money Talks Melissa

Het FinBuddy team: Moneytalk met Melissa

Bij FinBuddy zijn we van mening dat praten over geld belangrijk is en bijdraagt aan een financieel gezonder leven. Door geld-ervaringen met elkaar te delen kun je veel tips en tricks op doen. Daarom gaan we het gesprek aan over financiën met het team van FinBuddy en stellen we onze teamleden aan jullie voor. 

We trappen af met Melissa Duivenvoorden, branding expert voor FinBuddy. Melissa is 31 lentes jong en woonachtig in de gezelligste stad van Nederland, Breda. In 2021 is ze voor zichzelf begonnen als online branding expert. De jaren daarvoor werkte ze als online content expert bij o.a. Signify (Philips Lighting) en Oil & Vinegar waar ze de benodigde ervaring heeft opgedaan. Toch miste ze iets. Melissa wil verantwoordelijk zijn voor het hele proces, van idee tot eindproduct. Vandaar dat ze besloten heeft om haar eigen droombaan te creëren. Nu werkt ze met veel plezier samen met inspirerende ondernemers die een verschil willen maken in de maatschappij en is ze verantwoordelijk voor alle social media uitingen en vormgeving bij FinBuddy.

Wie is Melissa?


Door mijn vrienden word ik omschreven als creatief, gedreven, nieuwsgierig en eigenwijs. Ik ben het liefst bezig met dingen creëren en krijg veel energie van het opdoen van nieuwe ervaringen en het ontdekken van nieuwe plekken. Graag maak ik jaarlijks meerdere tripjes en verdiep me in de cultuur. Na het reizen vind ik het als huismuts heerlijk om weer thuis te komen in mijn fijne (vaak) opgeruimde appartement. In mijn hoofd is het altijd chaotisch, daarom zorg ik ervoor dat alles in mijn omgeving geordend is. Zo ben ik inmiddels ervaren in het versimpelen van processen zowel privé als op werkgebied, wat mij veel rust geeft.

Is geld voor jou belangrijk en hoe sta je er financieel zelf voor?


Ik ben niet materialistisch en veel geld verdienen is dan ook nooit een doel van mij geweest. Wel vind ik het belangrijk om comfortabel te kunnen leven en niet te hoeven stressen over geld. Ik zorg er dan ook voor dat ik inzicht heb in mijn inkomen en uitgaven. Ook stel ik mezelf financiële doelen om comfortabel te kunnen leven. Verder doe ik bewust mijn aankopen en ben ik zuinig op mijn spullen, zodat deze ook lang meegaan. Op deze manier blijf ik financieel gezond.

Met welke tools maak jij je financiën inzichtelijk?


Het liefst stop ik niet veel tijd in mijn financiën en richt het daarom zo praktisch mogelijk in. Wel vind ik het fijn om mijn financiën op elk moment te kunnen inzien. Daarom maak ik gebruik van Notes, een soort online notitieblokje die ik zowel op mijn mobiel als laptop kan gebruiken. In Notes hou ik bij welke rekeningen ik nog moet betalen. Maar ook waar ik mijn geld aan zou willen besteden, een soort verlanglijstje. Verder maak ik gebruik van de bankieren app, ik heb verschillende rekeningen voor verschillende uitgaven. Zo heb ik o.a. een rekening voor reizen, boodschappen, onverwachts kosten en andere grote uitgave, zodat ik precies weet hoeveel ik waar aan kan besteden en waar ik moeten aanvullen.

Hoe bespaar jij op je lasten?


Eens in het jaar maak ik in Excel een overzicht van al mijn vaste lasten en kijk welke onnodig zijn, die zeg ik direct op. Laatst heb ik een parfum-abonnement opgezegd van 15 euro per maand. Iedere maand mocht ik een nieuwe parfum uitkiezen. Leuk, maar na een paar maanden had ik een overvloed aan parfums die nog lang niet op waren. Door het opzeggen van één abonnement heb ik 180 (!) euro op jaarbasis uitgespaard.

Van welke financiële beslissing heb je het meest profijt gehad?


Misschien voor de hand liggend, maar dat is de aankoop van mijn appartement. Ik betaal de helft minder aan hypotheek dan aan huur, en ik vind het leuk dat ik mijn geld kan investeren in mijn woning om het mooier en beter te maken. Zo is het geheel naar mijn smaak ingericht en daar ben ik nog elke dag onwijs blij mee.

Op welke uitgave zou je nooit willen besparen?


Spotify! Daar maak ik elke dag gebruik van. Ik vind het heerlijk om mijn eigen muziek te luisteren zonder irritante reclames. En het leuke aan wonen in de stad is dat je veel gezellige plekjes hebt om te werken, met vrienden af te spreken of iets lekkers te halen. Maar het betekent ook dat ik veel geld uitgeef aan heerlijke koffietjes. Koffie smaakt nu eenmaal veel lekkerder als het voor je gezet wordt, toch?

Heb je een financiële valkuil?


Wanneer ik een dag iets minder lekker in mijn vel zit, ben ik geneigd mezelf op te vrolijken met een spontane nieuwe aankoop. Gelukkig ben ik mij daar bewust van en heb ik mezelf inmiddels aangeleerd om op dat soort momenten een stuk te gaan wandelen of op bezoek te gaan bij vrienden. Op de lange termijn geeft dat een veel beter gevoel. Dit 'trucje' heeft me al heel wat geld bespaard.

Is er iemand waar je tegenop kijkt op het gebied van financiën?


Op dit moment volg ik het avontuur van Rachel Siwaletti en Willem van Sas, die samen met nog een vriend vakantiepark 'Het Wylde pad' zijn begonnen. Inspirerend hoe zij (financiële) risico's durven te nemen voor iets waar ze in geloven en hun droom verwezenlijken. Dit project liep alles behalve soepel, maar nu is een onwijs succes doordat het een unieke plek is geworden. Onlangs hebben ze een online fundraising gedaan waarbij je met een minimaal bedrag van € 150,- kon investeren in het park. Dit met als doel om het park nog toffer te maken en mensen onderdeel van hun succes kunnen zijn. Nieuwsgierig geworden, volg ze dan op @hetwyldepad

Wat staat er op jouw financiële bucketlist?


Op nummer 1 stond voor mezelf beginnen en dat is gelukt! Ik ben nu aan het kijken hoe ik een passief inkomen kan verdienen door het verkopen van iets wat ik zelf creëer, zoals trainingen of illustraties. Het gaat daarbij niet om het minder hoeven werken, maar om het krijgen van meer vrijheid en ruimte om meer dingen te kunnen doen die ik leuk vind.

Welke financiële tip zou jij FinBuddy lezers willen geven?


Maak een verlanglijst zoals je vroeger ook maakte voor je verjaardag of Sinterklaas en spaar ervoor. Dit zorgt ervoor dat je langer nadenkt over een aankoop en voelt het als een cadeautje als je iets van dat lijstje mag kopen en afstrepen.

Door dit interview nieuwsgierig geworden naar FinBuddy of wil je meer van dit soort interviews in de toekomst in je mailbox ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!

Terug naar blog overzicht